Podpis kolektívnej zmluvy na rok 2017

Vedenie ZSSK CARGO 8.2.2017 podpísalo s odborovými centrálami Podnikovú kolektívnu zmluvu na rok 2017. Obe strany sa dohodli na raste miezd oproti roku 2016 v priemere o tri percentá. Platy však neporastú o rovnakú čiastku plošne všetkým zamestnancom. Vedenie spoločnosti pri miere nárastu kládlo dôraz na kľúčové profesie pre prevádzku ZSSK CARGO, preto mzdy rastú selektívne. Konkrétne to znamená:

• zvýšenie základných miezd všetkým zamestnancom (okrem profesie rušňovodič) o 24 €
  • zvýšenie základných miezd pre profesiu rušňovodič o 35 €
  • ostatným zamestnancom za každú hodinu práce v sťaženom pracovnom režime v nepretržitej prevádzke sa zvyšuje mzdové zvýhodnenie (príplatok) na 0,15 €.

Kolektívne vyjednávanie sa začalo ešte v októbri minulého roka a partneri dospeli k dohode po siedmich kolách rokovaní. Podniková kolektívna zmluva ZSSK CARGO je uzavretá na dobu určitú do 31.12.2017.

Ozvite sa nám! Ozvite sa nám! Zákaznícky servis

Opýtajte sa nás

Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s.

Drieňová 24 820 09 Bratislava
IČO: 46029095 IČ DPH: SK2021920065 OR: Okresný súd Bratislava 1, Oddiel Sa, vložka č. 3496/B